PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Deadmau5

woensdag 19 mei 2010Ancienne Belgique Brussel

Deadmau5
Foto: EMI Music

De naam Joel Zimmerman zegt u waarschijnlijk weinig, maar misschien doet Deadmau5 wel een belletje rinkelen. De ster van deze Canadese producer en DJ begon te fonkelen met hitsingles als “Faxing Berlin” en “I Remember”. Zijn naam, uit te spreken als een dode muis, haalde hij naar eigen zeggen toen een muis zijn eigen computer was binnengeslopen. Van die muis heeft hij niet alleen zijn naam ontleend, maar ook zijn geheel eigen look. Op het podium staat hij steevast met een muizenmasker, een Mau5head, op zijn hoofd. En zo stond dus gisteren een dode muis op een Brussels podium.

Het veelal jonge en studentikoze publiek was in grote getale naar de Ancienne Belgique afgezakt, maar helemaal uitverkocht was deze niet. Misschien zo slecht niet, zo was er wat meer beweegruimte.

Deadmau5 bouwt geen traditionele set op en vergast het publiek al van in het begin op beukende baslijnen. Technisch gezien is Deadmau5 helemaal geen DJ aangezien hij geen twee platen mixt. Hij gebruikt de Ableton Live software om loops en verschillende elementen samen te brengen en zo brengt hij zijn producties live. Zijn muziek wordt wel eens omschreven als een mix tussen electro en techno met hier en daar wat progressieve house.

Dit arsenaal haalt hij ook boven in de Ancienne Belgique. Naar ons gevoel situeert de climax zich ergens tweederde in de set. De tempowisselingen die Zimmerman nadien inbouwt hebben eerder een afbouwend karakter, maar zoals het een echte entertainer betaamt, weet hij zijn publiek te bespelen zodat ze nooit interesse verliezen.

Ook visueel is deze avond een schot in de roos. Zimmerman staat op wat een omvergevallen kubus lijkt te zijn. De effecten zijn eerst karig, maar exploderen vrij snel in imposante beelden en indrukken. Ook het Mau5head blijkt voorzien te zijn van de nodige neon en andere technische snufjes.

Deadmau5  in de Ancienne Belgique. Of hoe een dode muis kan zorgen voor een midweeks feestje.

Op maandag 13 juni 2011 staat Deadmau5 op Pinkpop, Megaland Landgraaf.

< Nathalie Charlier >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter